dijous, 7 de juliol del 2011

Crònica del XII Open Internacional de Barcelona


El passat cap de setmana es va celebrar a Sant Adrià del Besòs el XII Open Internacional d’Hoquei Subaquàtic. Aquesta competició, organitzada pel Club Esportiu Intrèpids Seitons del Barcelonès, va comptar amb la participació de diferents equips estrangers, espanyols i catalans, i concretament amb els equips BUWH and Friends (Bèlgica), Hockey Sub Ciriè (Itàlia), Black Marlins (equip espanyol format per jugadors de Madrid i Vitòria), La Flute Enchantée (França), MMUUfinhos (Portugal), Selecció Holandesa (Holanda), Nereida Sub (Vitòria), Selecció Espanyola Junior, Beginners Cat (equip de jugadors de Catalunya novells), Spanish Team F (selecció femenina espanyola), ISB 1 (Sant Adrià del Besòs), ISB 2 (Sant Adrià del Besòs) i ISB F (Sant Adrià del Besòs).
Paral·lelament es va jugar un Torneig Infantil a tres bandes, que l’organització de l’Open Internacional va proposar als tres equips Infantils de Catalunya, Kokimuxu (Sant Quirze del Vallès), Anxovetes (Figueres) i ISB Infantil (Sant Adrià del Besòs), perquè tinguessis l’oportunitat de participar-hi.

L’Open es va jugar a les instal·lacions esportives del Poliesportiu Marina-Besòs a Sant Adrià del Besòs, el dissabte 2 de juliol de 9:30 a 20:00 hores. Per aquest Open es va optar per un sistema de competició tots contra tots, per dividir el grup general en tres grups (un amb els 4 primers classificats, un altre amb els 4 següents i l’últim amb els següents 5 equips), fent creuaments amb un sistema de punts, per finalment jugar una final els dos primers equips amb més puntuació del primer grup, un partit pel 3er/4rt lloc els tercer i quart equips del primer grup, un partit pel 5é/6é lloc els primers classificats del segon grup i un partit pel 7é/8é lloc els tercer i quart equips del segon grup. Els partits inicials van ser d’un temps de 8 minuts. Els següents partits van ser d’un temps de 15 minuts.

La final la van jugar la Selecció Holandesa i l’ISB 1 i va quedar amb un resultat de 4-2 a favor de la Selecció Holandesa. El tercer i quart lloc el van jugar MMUUfinhos i Nereida Sub, amb un resultat de 2-1, guanyant MMUUfinhos. La classificació general va ser:

            1.-   Selecció Holandesa.
            2.-   ISB 1.
            3.-   MMUUfinhos.
            4.-   Nereida Sub.
            5.-   BUWH and Friends.
            6.-   ISB 2.
            7.-   Black Marlins.
            8.-   Hockey Sub Ciriè.
            9.-   Spanish Team F
            10.- Selecció Espanyola Junior
            11.- La Flute Enchantée.
            12.- Beginners Cat.
            13.- ISB F


L’Open Infantil es va jugar en competició de tots contra tots, amb partits d’un sol temps de 10 minuts, fent-se una classificació per punts. Els dos primers equips (Kokimuxu i ISB Infantil) van empatar els seus respectius partits i també van empatar a gol average, decidint-se la classificació final per els gols en contra marcats a cada equip, tal i com indica el Reglament. La diferència va ser d’un gol, quedant la classificació de la següent manera:

            1.- Kokimuxu
            2.- ISB Infantil.
            3.- Anxovetes.

La Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) ha patrocinat i col·laborat amb l’organització del XII Open Internacional de Barcelona.
L'Empresa Cobega ha col·laborat i donat suport a la celebració del XII Open donant beguda isotònica gratuïta a tots els participants.

UFEC TV, va realitzar un reportatge pel programa ZONA UFEC d’Esports 3 que podreu veure a:
-       http://www.fecdas.cat


Més informació a:
http://www.hoqueisub.cat/
http://www.wix.com/rogshot/uwh_tournament
http://www.fecdas.cat


Crònica de Natalia Costea (sobre text d’Enric Pegueroles)