diumenge, 9 de juny del 2013

Demo a l'Institut Joan Fuster


La setmana passada es va realitzar a l’Institut Joan Fuster de Barcelona una activitat en què es donava a conèixer l’Hoquei Subaquàtic.
L’activitat va ser coordinada pel Club Esportiu d’Hoquei Subaquàtic Sabadell i l’equip ISB de Sant Adrià, i va constar de dues parts: una teòrica i una altra pràctica.  

La sessió teòrica es va programar gràcies a la coordinadora d’Educació Física del centre, Estela Alonso, que va permetre fer difusió d’aquest esport entre el seu alumnat, destacant-ne els aspectes més rellevants com: el fet de ser minoritari i desconegut, que competeixen indistintament jugadors masculins i jugadores femenines simultàniament, i el fet que no requereix cap condicionant físic previ per poder-lo realitzar, així com el fet de jugar en apnea.
Els alumnes, en horari escolar d’educació física, varen escoltar, preguntar i reflexionar sobre l’hoquei subaquàtic, aprenent els orígens, la pràctica, la tècnica, els campionats, el material, l’apnea, etc.

Després de manipular el material bàsic a l’aula i de visualitzar algun vídeo de l’esport, se’ls va convidar a anar el dissabte dia 8, de 13:30 a 16:00 h. al Poliesportiu Municipal del Besòs, per participar de manera voluntària i fora de l’horari escolar, en un taller pràctic d’hoquei subaquàtic.
L’assistència va ser tot un èxit. 18 nois i noies  de 1er de Batxillerat varen provar aquesta disciplina descobrint un nou esport.

L’activitat ha estat molt ben valorada des del centre docent, i també per part de l’organització quedant oberta la possibilitat de repetir la jornada de cara al curs vinent.

Agraïm al Poliesportiu Municipal del Besòs que obrís les portes a aquesta activitat facilitant el desenvolupament del taller.

Escrit per Enric Pegueroles