dilluns, 19 de gener del 2015

Crònica: 10è Torneig dels Pirineus - 2015


Tres equips de Selecció Catalana van jugar el passat 10 i 11 de gener del 2015 a Toulouse (França) la desena edició del Torneig dels Pirineus d’Hoquei Subaquàtic.


Les seleccions absolutes catalanes d’Hoquei Subaquàtic de la FECDAS les van composar integrants de diferents Clubs d’Hoquei Subaquàtic de Catalunya: ISB de Sant Adrià del Besòs, Cas Català del Club Natació Sabadell, de Sabadell, SES Tarraco, de Tarragona, GEAS de l’Empordà, de Figueres, i van comptar amb l’apadrinament de tres jugadors molt experimentats: l’André (jugador de la selecció neozelandesa),  el Make (jugador de la selecció colombiana) i la Jane (jugadora de la selecció australiana).

En total hi van participar 21 equips, bona part dels quals eren francesos: Pessac, Hyeres, Saintes, Moirans, Le Puy, Toulouse, Cagnes, Montpellier, Royan, Massilia, Les Frenchies, i Lyon, entre d'altres.

El torneig es va organitzar en tres divisions, cadascuna de les quals jugava una lligueta. Catalunya nois 1 va jugar en la 1ª divisió; Catalunya nois 2, en la 2ª divisió i Catalunya noies, en la 3ª divisió.


El dissabte cada divisió va jugar el seu  round Robin (tots contra tots). Diumenge es van fer els creuaments i les finals.

Dels partits jugats dissabte, Catalunya 1 va acabar classificada tercera de la primera divisió, Catalunya 2 va acabar primera de la segona i Catalunya Noies va acabar sisena de la tercera.

Selecció Catalana Femenina
El diumenge Catalunya 1 i Catalunya 2 van passar els partits dels creuaments assolint els objectius proposats. Catalunya Noies va tenir uns partits molt disputats i finalment no va poder aconseguir la victòria en el partit en què es disputava la darrera i penúltima places de la seva divisió.

A les finals, Catalunya 1 jugava la tercera i quarta plaça de la Primera divisió. Va ser un partit molt igualat on al final els petits errors van passar factura. Catalunya 1 va acabar quarta de la Primera divisió.

L’últim partit de tot el torneig va ser la final en què va prendre part Catalunya 2. El partit va ser molt disputat i els gols no van arribar fins els darrers minuts. Al final, Catalunya 2 van aconseguir la primera posició de la Segona divisió.

També en l'apartat dels guanys, cal inscriure el fet que la selecció catalana femenina es consolida en participar per segon any consecutiu en aquest Torneig; el bon ambient que hi ha hagut entre jugadors i jugadores i l’experiència aconseguida una any més!


Escrit per: Mónica Arranz i Àlex Quintero (jugadors de la Selecció Catalana)