dissabte, 24 de març del 2012

La Selecció Catalana guanya el 7è Torneig dels Pirineus


Després de 7 anys consecutius de participar al "Tournoi des Pyrénées" de Toulouse, havent arribat en varies ocasions en els darrers anys a la final sense haver aconseguit guanyar-la; Finalment el passat 17 i 18 de març de 2012, la Selecció Catalana Absoluta d’Hoquei Subaquàtic va aconseguir guanyar aquest apreciat i desitjat Torneig.
Els jugadors més joves i màxims golejadors d'aquesta Selecció, en Lucas Corbera (17 anys) i en Daniel Ortega (18 anys), en fan la crònica:


L’anterior cap de setmana, del 17 al 18 de març, la Selecció Catalana Absoluta d’Hoquei Subaquàtic va disputar el Torneig dels Pirineus a Toulouse. En aquests torneig es reuneixen jugadors d’elit d’arreu d’Europa (França, Holanda, Itàlia…), per tant, el nivell del torneig es suficientment difícil per donar-te mal de cap.

El torneig estava programat de tal manera que el primer dia es feia una lligueta i en el segon dia es feien els creuaments dels equips segons les posicions en les quals els equips van quedar a la lligueta del dia anterior. També cal dir que la competició es va dividir en dues divisions, una de “top” (en el qual es trobava l’equip català) i una d’altre de “subtop”.

Per aquest torneig la Selecció Catalana va presentar la següent alineació: en porteria i sense possible recanvi es trobava en Jordi Matas (capità de l’equip); la posició d’ala dret estava coberta pels jugadors Amar Sarmiento i Roger Rafel; a l’ala esquerra estaven posicionats l’Enric Pegueroles i en Carlos Rodríguez; la posició central estava dominada pel vicecapità Àngel López; i finalment a la davantera, es trobaven els jugadors Sergi Gou i Lucas Corbera per la banda dreta, i per l’esquerra l’Alex Alcocer i en Daniel Ortega.


El conjunt català afrontava el torneig amb una estratègia de 2-3-1 (d’atacants a defensors) doncs aquesta era la més treballada i còmode per afrontar el joc francès. Tant és així, que el torneig va començar amb una victòria a favor de l’equip català contra l’equip de Rennes 0-1. Va ser el partit més renyit i costos de tots els partits de dissabte, ja que vam començar massa desconcentrats i relaxats per enfrontar el partit.

Com que el conjunt català va guanyar tots els partits de dissabte, diumenge només va haver de jugar semifinal i final. La semifinal va ser un  partit relativament fàcil contra Moirans (5 – 1 a favor de la selecció catalana), doncs el dia anterior, l’equip català ja havia aconseguit la victòria contra aquest equip amb un resultat de 6 – 1.  I d’aquesta manera la selecció catalana va arribar per tercera vegada a la final d’aquest torneig, aquesta vegada contra l’equip de Rennes. Aquesta va estar molt disputada, doncs l’esgotament acumulat dels darrers partits es trobava present a les cames dels jugadors. Però les ganes de guanyar aquest torneig residia als cors dels jugadors catalans i ho van demostrar guanyant a Rennes en un ajustat 4-3, i amb la Selecció Catalana amb 5 jugadors a l’aigua en els últims 30 segons de partit.


Tan sols ens queda felicitar a tots els components de la Selecció Catalana, en especial als jugadors Àngel López i Jordi Matas, tots dos van ser una peça clau per portar de cap als equips rivals. 

També moltes gràcies a totes les persones que han aportat un gra de sorra per encaminar l’equip cap a la victòria durant tots aquests anys.



Crònica d’en Daniel Ortega i en Lucas Corbera.
Jugadors d’elit de la Selecció Catalana Absoluta d’Hoquei Subaquàtic